Bere fără restricții: Oktoberfest va continua în 2022, după o pauză de pandemie

25 septembrie 2020, Bavaria, München/Oktoberfest/ sursă imagine: hepta
  • Festivalul anual Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, va avea loc în acest an fără restricții legate de coronavirus.
  • Evenimentul a fost anulat în ultimii doi ani din cauza pandemiei.
  • Oktoberfest va avea loc între 17 septembrie și 3 octombrie în München, Germania.

Festivalul anual Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, va avea loc în acest an fără restricții legate de coronavirus, după ce a fost anulat în ultimii doi ani din cauza pandemiei, a declarat vineri primarul din Munchen, Dieter Reiter, notează Reuters.

„Va fi un (festival) fără restricții, care sperăm că va oferi multă plăcere multor oameni”, a declarat Reiter într-o conferință de presă, adăugând că a dat dispoziții conducerii festivalului să continue „fără întârziere și fără restricții”.

Reiter, care a declarat că nu a luat această decizie cu ușurință din cauza pandemiei, precum și a războiului din Ucraina, a adăugat că rămâne posibilitatea ca Oktoberfest să fie anulat dacă oficialii guvernamentali vor reintroduce măsurile împotriva pandemiei.

Oktoberfest, o pauză de doi ani

„După o pauză de doi ani, aceasta este o veste fantastică nu doar pentru iubitorii însetați de bere, ci și pentru cei implicați în festivalul în sine. Marea majoritate a gazdelor din corturile de bere și a expozanților festivalului au fost în favoarea continuării festivalului din 2022, la fel ca și politicienii proeminenți, inclusiv ministrul-președinte al Bavariei, Markus Söder, și ministrul german al economiei, Hubert Aiwanger,” notează site-ul evenimentului.

Oktoberfest va avea loc între 17 septembrie și 3 octombrie.