Berea de dimineață: Guinness începe lansarea a berii Cold Brew Coffee Beer

sursă imagine: Diageo
  • Guinness a lansat în Marea Britanie o nouă versiune cu aromă de cafea.
  • Producătorul irlandez de bere spune că noua băutură sporește notele de cafea care se regăsesc în halbele de bere neagră originală.
  • Berea se servește cel mai bine rece ca gheața și conține aproximativ 2 mg de cofeină per cutie, la fel ca o ceașcă de cafea decofeinizată.

Guinness a lansat în Marea Britanie berea cu aromă de cafea, o nouă versiune a faimoasei sale băuturi stout, iar fanii se înghesuie deja să pună mâna pe o doză, notează Daily Mail.

Producătorul irlandez de bere, care a lansat inițial berea în SUA anul trecut, spune că noua băutură sporește notele de cafea mult iubite care se regăsesc în halbele de bere neagră originală.

Începând din această săptămână, băutura va fi disponibilă în anumite supermarketuri Tesco, urmând ca în lunile următoare să fie distribuită în alte supermarketuri și în magazinele de tip „off-licence” din întreaga țară.

Înlocuiește berea cafeaua?

Cea mai recentă ofertă a brandului a fost dezvoltată de o echipă de inovare cu sediul la fabrica de bere Guinness din St James’s Gate din Dublin, unde fondatorul Arthur Guinness a început să fabrice bere în 1759.

Pentru a obține noul gust, cafeaua preparată la rece, care a fost înmuiată în apă rece pentru perioade lungi de timp, este adăugată la Guinness Draught cu arome suplimentare de orz prăjit, ciocolată și caramel.

Berea se servește cel mai bine rece ca gheața și conține aproximativ 2 mg de cofeină per cutie, la fel ca o ceașcă de cafea decofeinizată.