Luxul vine la tine. Hermés deschide un magazin în zona Ateneului din București

  • Hermés are magazine în 45 de țări, în toate orașele mari ale lumii.
  • În Europa Centrală și de Est are magazine numai în Varșovia și Praga.
  • Pentru un nou magazin în regiune, grupul s-a uitat la Bucureşti şi Budapesta.

Hermés vine la tine. Grupul francez Hermés vrea să deschidă un magazin în zona Ateneului din Bucureşti, potrivit surselor Ziarului Financiar. Una dintre cele mai exclusiviste mărci din lume va veni direct în România și nu în sistem de franciză. Pentru un nou magazin în regiune, grupul s-a uitat la Bucureşti şi Budapesta, conform datelor ZF.

Intrarea grupului din Hexagon pe piaţa din România este cea mai importantă veste din ultimii 16 ani pentru industria locală a luxului, după ce în 2008 Louis Vuitton deschidea un magazin propriu la Bucureşti.

Suntem o piață de interes pentru Hermés

„Un brand de lux de calibrul Hermés, în momentul în care intră pe piață, nu intră după ureche, ci intră în urma unor studii foarte clare,” spune Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar. „Au avut de ales între Budapesta și București. De altfel, în Europa Centrală și de Est, Hermes mai este prezentă doar în Varșovia și în Praga, Bucureștiul fiind al 3-lea oraș din regiune pe care îl aleg. Deci este clar că s-au uitat la niște studii foarte, foarte serioase și nu bineînțeles, niște păreri.”