Geographical a expus 5 probleme cu care mediul se confruntă în 2024. Care sunt acestea și cum poți să îți salvezi planeta

  • Risipa globală sau scăderea biodiversității sunt probleme serioase cu care se confruntă mediul.
  • Geographical a publicat un articol care expune 5 probleme cu care mediul se confruntă în 2024.
  • Schimbările geopolitice din ultimii ani înrăutățesc situația mediului înconjurător.

Problemele globale se agravează pe zi ce trece, iar planeta ta suferă. Un articol apărut în publicația Geographical scoate în evidență 5 probleme majore de mediu cu care ne confruntăm în 2024. Risipa globală, scăderea biodiversității sau ajutorul pentru comunitățile distruse, sunt doar câteva dintre ele.

Gabriel Păun, activist de mediu, îți spune ce e de făcut. „Măsurile pe care le putem lua, pentru a combate sau a diminua aceste probleme majore despre care se relatează pe larg în publicația Geographic, le pot lua și consumatorii… prin alegeri educate pe care le facem atunci când alegem să cumpărăm ceva și alegem de asemenea să cumpărăm atât cât ne trebuie ca să nu mai risipim. Și mă refer aici la poate, cel mai important pilon dintre cele 5 din articol, respectiv Agricultura și Mâncarea,” spune acesta.

2024 are potențialul de a schimba lucrurile fiind un „an super electoral”, însă specialiștii în mediu, nu sunt foarte optimiști. „Schimbările care se preconizează acum sunt dramatice. În sensul că, în foarte multe state, partidele de extremă câștigă teren, iar aceste partide de extremă nu vin cu soluții pentru combaterea poluării, nu vin cu soluții pentru adaptarea la schimbările climatice și nu vin cu soluții pentru ajutorul comunităților care sunt puternic afectate de aceste probleme,” declară Gabriel Păun. „Suntem într-un cerc vicios care poate să fie rupt numai dacă politica statelor așa cum va fi ea definită după aceste alegeri, va avea foarte multă grijă să combată aceste schimbări climatice, dar, în același timp, să promoveze niște modele noi de producție, atât în agricultură cât și în energie,” a adăugat acesta.

Hidrogenul verde, soluția viitorului

Tranziția la verde pare singura soluție pentru un viitor sănătos al planetei noastre, însă costurile sunt pe măsură. Forbes aduce în lumina reflectoarelor start-up-ul care vine cu soluția salvatoare. „Hidrogenul verde ar putea contribui la salvarea planetei. Acest start-up vrea să îl facă ieftin. În arsenalul de soluții pentru a reduce emisiile de carbon, care distrug planeta și modifică tiparele meteorologice, niciuna nu este mai promițătoare decât hidrogenul verde, bogat în energie, obținut doar din apă și electricitate.”

Forbes despre hidrogenul verde