Avem un oraș. Ce facem cu el? O întrebare despre un București viitor

Cinema-Elvira-Popescu-Institutul-Francez/ Sursă imagine: .societateamuzicala.ro
  • Mâine se lansează seria lunară „Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului”, un proiect care își dorește să găsească soluții pentru reinventarea orașului.
  • Proiectul este lansat de ARCEN alături de Institutul Francez din București.
  • Acesta va avea loc marți, ora 19.00 la Cinema „Elvire Popesco”.

Începând de mâine, 5 martie 2022, se lansează seria lunară „Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului”, un proiect care își dorește să găsească soluții pentru reinventarea orașului. Proiectul „Réinventer” les villes. / Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului” este lansat de ARCEN alături de Institutul Francez din București, la Cinema „Elvire Popesco” și va avea loc mâine de la ora 19.00.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de conferințe urbane care îți doresc să devină platforma care setează dialogul despre oraș ca generator de soluții practice pentru reinventarea Bucureștiului și creșterea calității vieții urbane.

Persoanele care o să pastorească lansarea evenimentului sunt: arhitectul Serban Sturdza, Roxana Wring, reprezentantul României la Consiliul Europa Nostra, actrița Dana Rogoz, scriitorul și omul de radio Răzvan Exarhu și directorul Institutului Francez din România Julien Chiappone-Lucchesi.

Ce facem cu Bucureștiul?

„ARCEN și Institutul Francez deschid dialogul despre oraș în căutarea soluțiilor pentru viitorul Bucureștiului aflat într-un context critic care se suprapune cu provocări urbane la nivel mondial. Orașele lumii se confruntă astăzi cu probleme multiple: schimbări climatice, izolarea unor comunități și lipsa incluziunii lor, poluare, dezastre și violențe, inegalități, stres, dezumanizarea spațiilor urbane. Răspunsurile la aceste probleme depind de implicarea experților, a locuitorilor și de un dialog nu numai la nivel local, național, dar și la nivel european. Orașele sunt organisme vii, complexe iar un dialog între ele înseamnă schimb de expertiză, de energie, de idei.”

Accesul la eneviment se face pe bază de rezervare.