Harta magnoliilor din București

sursă imagine: captură #HartaMagnoliilor
  • Harta magnoliilor este un proiect demarat de Diana Robu.
  • Aceasta a creat, cu ajutorul Google Maps, o hartă unde poți indentifica locurile unde se pot găsi magnolii în București.
  • Magnoliile sunt una dintre cele mai primitive forme de plante cu flori din regnul vegetal.

Războiul ne-a cutremurat așteptările despre umanitate. Am văzut partea patologică a unui orgoliu invadator și una care ne emoționează prin puterea de a rezista. Imaginile cu artiști care repetă în buncăre, oameni ieșiți în stradă să cânte ne semnalează o necesitate primordială a ființei umane: nevoia de frumos. Dacă și tu ai nevoie de o pauză, poți să ieși la o plimbare pe străzile unui București înflorit, iar aici o să te însoțească harta magnoliilor.

Harta magnoliilor este un proiect demarat de Diana Robu. Aceasta a creat, cu ajutorul Google Maps, o hartă unde poți indentifica locurile unde se pot găsi magnolii în București.

Deși în multe privințe magnoliile semnalează farmecul și sofisticarea, ele sunt, de fapt, una dintre cele mai primitive forme de plante cu flori din regnul vegetal. Ele existau cu aproximativ 100 de milioane de ani în urmă, cu mult înainte de apariția albinelor, iar florile lor mari și parfumate, asemănătoare lalelelor, erau polenizate de gândaci. Florile vin și ele într-o varietate de culori, de la albul pur, trecând prin roz, până la magenta intens și chiar galben. Cele mai multe înfloresc primăvara, dar există o serie de soiuri care înfloresc vara.

„Harta Magnoliilor” a pornit de la o joacă

#HartaMagnoliilor a început ca o joacă și s-a transformat într-un proiect colaborativ și tare recunoascătoare-s pentru toți oamenii care se plimbă pe traseul magnoliilor, mai găsesc și altele și ne scriu să le adăugăm. Așa a ajuns povestea asta să fie mai mult despre povești decât despre flori. Dar o clarificare mică aici: pe hartă, așa cum este ea, nu puteți face modificări și asta pentru că există oricând riscul să se piardă, să se dubleze magnolii și mi-ar părea tare, tare rău să nu mai avem harta,” notează pagina de Facebook Harta Magnoliilor.