Pink Martini vine la București. Cum se aude Maria Tănase din glasul americanilor

China Forbes image soure: hepta
  • Pink Martini revine anul acesta la București alături de solista China Forbes.
  • Concertul, reprogramat din cauza pandemiei de COVID-19, va avea loc pe 9 și 10 aprilie 2022 la Sala Palatului și în clubul Fratelli Studios, la două noi reprezentații.
  • Biletele achiziționate inițial pentru datele 30, 31 martie 2020 și 11, 12 aprilie 2021 rămân în continuare valabile și pot fi folosite pentru noile date.

Pink Martini revine anul acesta la București alături de solista China Forbes. Concertul, reprogramat din cauza pandemiei de COVID-19, va avea loc pe 9 și 10 aprilie 2022 la 𝘚𝘢𝘭𝘢 𝘗𝘢𝘭𝘢𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 și în clubul 𝘍𝘳𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘪 𝘚𝘵𝘶𝘥𝘪𝘰𝘴, la două noi reprezentații. Biletele achiziționate inițial pentru datele 30, 31 martie 2020 și 11, 12 aprilie 2021 rămân în continuare valabile și pot fi folosite pentru noile date.

De cele mai multe ori, românii sunt cei care vorbesc, scriu sau cântă în engleză, și nu invers. Dar există o trupă americană care a înregistrat o piesă în limba română.

Până când nu te iubeam

Trupa se numește Pink Martini. Melodia la care ne referim nu este nouă, a fost lansată în 2013 și este o reinterpretare a unui celebru cântec românesc al Mariei Tănase. Până când nu te iubeam a fost publicat de Anton Pann în culegerea sa Spitalul Amorului, broșura a 3-a (1852). Cântecul a fost popularizat printr-o inspirată armonizare pentru voce și pian a lui Constantin Brăiloiu, după transcrierea de notația psaltică a lui Anton Pann făcută de Ioan ChirescuVictor Predescu, care o acompaniază pe Maria Tănase, subliniază caracterul oriental al cântecului, acordându-și vioara în așa chip încât să poată cânta deodată pe două coarde melodia în octave, conform Wikipedia.

Trupa pare să fie îndrăgostită de România. Solista principală Storm Large vorbește și cântă în 14 limbi, dar crede că româna este cea mai frumoasă limbă pe care a auzit-o vreodată.

Pink Martini a fost înființată în 1994 de pianistul Thomas Lauderdale. Principalele cântărețe sunt Storm Large și China Forbes.

Biletele sunt disponibile aici.