Un parc din Germania își redenumește porcul botezat anterior Putin

Sursă imagine: captură Youtube https://www.youtube.com/watch?v=-Wrkfj0hxDk
  • Un parc zootehnic din Bavaria își botezase unul dintre mistreții săi „Putin” din cauza moștenirii sale genetice rusești.
  • Parcul a organizat marți o ceremonie pentru a redenumi porcul.
  • Acțiunea a venit în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Un parc zootehnic din Bavaria își botezase unul dintre mistreții săi „Putin” din cauza moștenirii sale genetice rusești. Parcul a organizat marți o ceremonie pentru a redenumi porcul păros cu un nume german, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, notează Reuters.

Eckard Mickish, operatorul parcului de la marginea orașului Mehlmeisel, a declarat că a numit mistrețul după președintele rus Vladimir Putin în urmă cu trei ani, la sosirea acestuia, având în vedere că a fost crescut din mistreți de rasă pură din Rusia.

Cum a fost redenumit porcul?

După invazia Rusiei în Ucraina, Mickish și-a dat seama de conotația negativă pe care îl are numele Putin. Când trebuia să facă un tur al mistreților pentru vizitatori, un fior îi cobora pe șira spinării când îl menționa pe Putin. De asemenea, era îngrijorat de cum s-ar simți vizitatorii ucraineni.

În curând a ajuns la concluzia că niciun porc nu merita acest nume, așa că parcul a anunțat pe rețelele de socializare o căutare pentru un nou nume. S-au primit aproximativ 2.700 de sugestii, iar Eberhofer – numele unui polițist dintr-o populară serie de cărți bavareze – a câștigat votul.