Cea mai lungă pasarelă suspendată din lume va traversa o vale din Cehia

SURSĂ IMAGINE: Captură Youtube
  • O stațiune de schi din satul ceh Dolní Morava este pe cale să lanseze cel mai lung pod suspendat din lume.
  • Realizarea Sky Bridge 721 a durat doi ani și va fi deschis oficial pe 22 mai.
  • Acesta are o lungime de 721 de metri și atârnână la 95 de metri deasupra Văii Mlýnické.

O stațiune de schi din satul ceh Dolní Morava este pe cale să lanseze cea mai lungă pasarelă din lume. Situat la aproximativ 200 de kilometri est de Praga, realizarea recordului Sky Bridge 721 a durat doi ani și va fi deschis oficial pe 22 mai, notează Traveller.

Fotografiile cu drona ale structurii nou-construite surprind proporțiile amețitoare ale acesteia – o dâră îngustă de metal, frânghie și beton, cu o lățime de 1,2 metri, așezată între două crestele munților.

Site-ul stațiunii avertizează că podul „va necesita ceva curaj pentru a fi traversat”, având o lungime de 721 de metri și atârnând la 95 de metri deasupra Văii Mlýnické în punctul său cel mai înalt. Acesta începe la o altitudine de 1125 de metri pe partea cabanei Slaměnka și iese cu 10 metri mai sus, pe dealul Chlum.

Sky Bridge 721, cea mai lungă pasarelă din lume

Sky Bridge 721 se alătură colecției de activități pentru amatorii de senzații tari din stațiunea montană, care include un Sky Walk, o pasarelă din lemn care urcă la 55 de metri deasupra solului, un montagne russe, un montagne russe alpin și o pistă de bob.

Cu o locație pitorească la poalele Munților Jeseniky, noul pod îl depășește cu peste 200 de metri pe fostul deținător al recordului mondial 516 Arouca din Portugalia (deși atracția portugheză este în continuare mai mică decât cea nou-venită în ceea ce privește înălțimea, cu 175 de metri).