Ferrari recheamă în service mii de mașini. Câte se produc anual și ce condiții trebuie să îndeplinești ca să devii proprietar

  • Ferrari a confirmat că va rechema în service mii de mașini din cauza unor probleme la sistemul de frânare.
  • Doar în China sunt recheamate în service 2.222 de vehicule, avertizând proprietarii de posibile probleme cu frânele.
  • Acțiunea de rechemare implică unele dintre modelele 458 și 488 ale producătorului auto.

Ferrari, producătorul de mașini sport de lux, a confirmat că va rechema în service mii de mașini din cauza unor probleme la sistemul de frânare, notează Bloomberg. „Vehiculele implicate în această campanie de rechemare în service sunt echipate cu un capac al rezervorului de lichid de frână care ar putea să nu se aerisească în mod corespunzător, creând astfel un potențial vid în interiorul rezervorului de lichid de frână”, a declarat un reprezentant.

Deși Ferrari nu a oferit detalii cu privire la numărul total de mașini implicate la nivel global, numai în China recheamă în service 2.222 de vehicule, avertizând proprietarii de posibile probleme cu frânele.

Acțiunea de rechemare implică unele dintre modelele 458 și 488 ale producătorului auto.

Ferrari a declarat că a identificat problema lucrând împreună cu furnizorul Robert Bosch GmbH. Acțiunile companiei au scăzut vineri cu până la 3,3% în urma acestei știri, ceea ce a dus declinul pentru anul în curs la 13%.

Câte mașini se produc anual?

Numărul de rechemări în service este unul imens în raport cu numărul de vehicule fabricate anual. Ferrari produce aproximativ 8.400 de mașini pe an, relatează Motor and Wheels.

Anual se produc peste 50 de milioane de mașini. Ferrari produce doar 8000 dintre acestea. Asta înseamnă doar 0,016% din numărul total.

Dacă ai bani de un Ferrari, nu înseamnă că-l poți și cumpăra

Este nevoie de mult mai mult decât un portofel îmbelșugat pentru a deține un nou Ferrari. Iată câteva dintre condițiile care trebuie îndeplinite înainte de a vă permite să fiți un mândru proprietar unuia nou:

  • Trebuie să prezinți o dovadă ai ai avut un Ferrari înainte: Reprezentanța va cere adesea să vadă acest lucru înainte de a permite clienților să cumpere un automobil nou. Dacă nu ați mai deținut un Ferrari până acum, aveți șanse foarte mici de a fi aprobat. Aproape toți cei care cumpără pentru prima dată un Ferrari vor trebui să prezinte mai întâi dovada că au deținut modele second-hand.
  • Vârsta: dacă ai sub 40 de ani, majoritatea dealerilor nu te vor lua foarte în serios.
  • Nu poți merge decât la service-ul lor: Va trebui să aveți o relație stabilită cu un dealer Ferrari ca o cerință minimă absolută.

Condițiile pentru cumpărarea unui model second-hand nu sunt la fel de stricte, dar, din nou, nu este la fel de simplu ca și cum ai intra la reprezentanță și ai da banii.