Un strigăt de pe vârful Pământului: O alpinistă ucraineană va urca pe Everest pentru a cere sprijin global

Sursă imagine: RFI
  • Antonina Samoilova va fi prima alpinistă din Ucraina care va încercă să atingă un vârf din Himalaya în acest sezon.
  • Sportiva în vârstă de 33 de ani a declarat că demersul său este o modalitate ca să atragă atenția asupra războiului.
  • Aceasta își propune să se alăture clubului select de alpiniști care au escaladat cei mai înalți munți de pe fiecare continent.

Antonina Samoilova va fi prima alpinistă din Ucraina care va încercă să atingă Everest-ul în acest sezon. Sportiva în vârstă de 33 de ani a declarat că demersul său este singura modalitate prin care știe să atragă atenția asupra suferinței compatrioților săi.

Urc pe Everest pentru a susține toți oamenii din Ucraina, pentru a susține fiecare luptător, fiecare voluntar și toți oamenii care au fost afectați de acest război crud și pentru a da putere să luptăm până când vom învinge”, a declarat aceasta.

Cred că (acest lucru) ar fi un mare sprijin pentru poporul ucrainean să știe că, chiar și în acest an cel mai greu… steagul nostru ucrainean va flutura pe vârful lumii”, a adăugat ea.

Steagul ucrainean ridicat pe Everest

Samoilova își propune să se alăture clubului select de alpiniști care au escaladat cele șapte vârfuri – cei mai înalți munți de pe fiecare continent – și a terminat deja Kilimanjaro în Africa, Elbrus în Europa și Muntele Vinson în Antarctica.

Ea se afla pe vârful Pico de Orizaba, cel mai înalt munte din Mexic, când a primit vestea invaziei rusești, în februarie.

Primele sale informații despre război au venit dintr-un adăpost antiatomic din Kiev, unde se ascundea sora sa.