Ofertă irezistibilă: Elon Musk se oferă să cumpere Twitter pentru 41 de miliarde de dolari

sursă imagine: hepta
  • Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari în numerar.
  • El a declarat că societatea de social media pe care a criticat-o adesea trebuie să devină privată pentru a vedea schimbări.
  • Prețul ofertei lui Musk de 54,20 dolari pe acțiune a fost dezvăluit într-un document de reglementare.

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari în numerar, notează Reuters. El a declarat că societatea de social media pe care a criticat-o adesea trebuie să devină privată pentru a vedea schimbări eficiente.

Prețul ofertei lui Musk de 54,20 dolari pe acțiune, care a fost dezvăluit într-un document de reglementare joi, reprezintă o primă de 38% față de închiderea Twitter din 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte ca participația de peste 9% a directorului general al Tesla în companie să fie făcută publică.

Valoarea totală a tranzacției a fost calculată pe baza a 763,58 milioane de acțiuni în circulație, potrivit datelor Refinitiv.

Musk cumpără tot Twitter-ul

Musk a respins o ofertă de a se alătura consiliului de administrație al Twitter la începutul acestei săptămâni, după ce și-a dezvăluit participația în companie, o mișcare despre care analiștii au spus că a semnalat intenția sa de a prelua compania, deoarece un loc în consiliul de administrație i-ar fi limitat participația la puțin sub 15%.

Mișcarea, pe care Musk a numit-o „cea mai bună și finală ofertă a sa”, vine după ce miliardarul a criticat în mod repetat Twitter, a dezvăluit o participație de 9,2% în compania de social media și a renunțat să se alăture consiliului de administrație al acesteia.

Nu voi juca jocul de-a dus și întors. Am trecut direct la final. Este un preț ridicat și acționarii tăi îl vor adora”, a declarat Musk către Twitter, conform documentelor depuse.