Musk vs. Zuckerberg: În săbii să ne tăiem?!

  • Mark Zuckerberg aprinde Internetul cu imaginile în care mânuiește o sabie japoneză
  • Fondatorul Facebook nu doar exersează ci și forjează lama tradițională
  • Elon Musk a glumit cu ceva timp în urmă în legătură cu o eventuală confruntare fizică între ei

Mark Zuckerberg a provocat admirația fanilor săi publicând pe rețelele de socializare imagini în care forjează o sabie japoneză tradițională.

”O după amiază cu adevărat specială în care învăț să fac lame katana cu maestrul Akihira Kokaji. Mulțumesc pentru că împărtășești cu noi meșteșugul tău” a notat fondatorul Facebook.
În imaginile publicate, Mark apare alături de maestrul japonez și mânuind un ciocan greu pentru a bate lama, dar și în plină demonstrație a calităților pe care le are tăișul pe care l-a realizat.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Mark Zuckerberg (@zuck)

Cu mai mult timp în urmă, Joe Rogan îl invita pe Elon Musk să încerce o sabie japoneză asemănătoare. Glumele nu au întârziat să apară online legată de o confruntare între Elon și Mark.

Cultura construită în jurul săbiilor japoneze este legată de identitatea dintre sufletul războinicului și sabia pe care o mânuiește. cele mai vechi exemple de săbii realizate în Japonia datând din secolele 3-7. Forma arcuită pe care o are sabia japoneză este stabilită în perioada Heian (794-1185). Cu toate că inițial săbiile japoneze sunt folosite ca arme, treptat acestea ajung obiecte ritualice sau simboluri ale autorității.