„Oppenheimer” se pregătește de Oscar cu încă un premiu important la festivitatea SAG

  • „Oppenheimer” câștigă trei distincții importante la ultima ceremonie înainte de premiile Oscar.
  • Lily Gladstone este cea mai bună actriță la premiile sindicatului actorilor americani pentru rolul din filmul lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”.
  • Barbra Streisand primește omagiul pentru întreaga carieră în domeniul divertismentului pe parcursul a șase decenii la festivitatea care celebrează și producțiile TV.

Sâmbătă ai prins cea de-a 30-a ediție a premiilor Screen Actors Guild (SAG), distincțiile oferite de sindicatul actorilor americani și federația artiștilor de radio și televiziune (SAG-AFTRA). Evenimentul de la Shrine Auditorium & Expo Hall din Los Angeles, a fost transmis în direct pe Netflix. Este o premieră atât pentru premii cât și pentru platforma online, scrie CNN.

„Oppenheimer” a primit trei premii, inclusiv premiul cel mare, la gala Screen Actors Guild (SAG) de la Hollywood. Pelicula își consolidează astfel poziția de favorit la premiile Academiei Americane de Film sau, cum le cunoaște mai multă lume, Oscar.

Cillian Murphy, care interpretează personajul principal, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor de film, în timp ce Robert Downey Jr. a primit trofeul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

„Este extrem de special pentru mine, pentru că vine de la voi”, a declarat Murphy în momentul în care și-a acceptat premiul.

„Oppenheimer”, care a obținut deja premii la Globurile de Aur și la Premiile Academiei Britanice de Film, este marele favorit pentru cel mai bun film înainte de premiile Oscar din 11 martie.

Producția regizată de Christopher Nolan a fost nominalizat la 13 premii Oscar în total, inclusiv pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor și cel mai bun actor în rol secundar. Concurentul direct este fantezia steampunk „Poor Things” a lui Yorgos Lanthimos, cu 11 nominalizări.

Lista câștigătorilor

Printre ceilalți nominalizații de sâmbătă s-au numărat filmul lui Martin Scorsese „Killers of the Flower Moon„, pentru care Lily Gladstone a luat premiul pentru cea mai bună actriță, și „The Holdovers”, care i-a adus lui Da’Vine Joy Randolph premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Barbra Streisand, câștigătoare a două premii Oscar și 10 premii Grammy, a primit un premiu pentru întreaga carieră, în semn de recunoaștere a celor șase decenii în domeniul divertismentului.

Lista premiilor SAG 2024
Film
Cea mai bună prestație a unei distribuții – „Oppenheimer”
Cel mai bun actor- Cillian Murphy – „Oppenheimer”
Cea mai bună actriță- Lily Gladstone – „Killers of the Flower Moon”

Cel mai bun actor în rol secundar- Robert Downey Jr. – „Oppenheimer”
Cea mai bună actriță în rol secundar- Da’Vine Joy Randolph – „The Holdovers”
Cele mai bune cascadorii într-un film- „Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One”
Televiziune
Cel mai bun actor, film TV sau serie limitată- Steven Yeun – „Beef”
Cea mai bună actriță, film TV sau serie limitată- Ali Wong – „Beef”
Cel mai bun actor într-un serial dramă- Pedro Pascal – „The Last of Us”

Cea mai bună actriță într-un serial dramă- Elizabeth Debicki- „The Crown”
Cel mai bun actor într-un serial comedie- Jeremy Allen White – „The Bear”
Cea mai bună actriță înt-un serial comedie- Ayo Edebiri – „The Bear”
Cea mai bună prestație a unei distribuții într-un serial dramă – „Succession”

Cea mai bună prestație a unei distribuții într-un serial comedie – „The Bear”
Cele mai bune cascadorii într-un serial – „The Last of Us”