Elon Musk a distribuit noi imagini cu robotul Optimus plimbându-se în jurul unui depozit. Când îți vei putea lua și tu unul

  • Elon Musk a distribuit sâmbătă o nouă înregistrare a robotului umanoid al lui Tesla, Optimus, într-o postare X.
  • Clipul părea să arate că versiunea Gen 2 merge mai lin decât în ​​ocaziile anterioare.
  • Musk a spus că primele unități ar putea fi livrate încă de anul viitor.

Elon Musk a distribuit imagini noi ale robotului umanoid al lui Tesla, Optimus, plimbându-se în jurul unui depozit, conform Business Insider.

Botul umanoid din videoclip pare a fi a doua generație a Optimus, care este cu 30% mai rapidă și cu 10 kilograme mai ușor decât versiunea anterioară, a spus Musk în decembrie.

Înainte de postarea de sâmbătă, contul oficial Optimus X arăta robotul fără stratul alb strălucitor Tesla și se plimba mai încet și mai puțin grațios. În ciuda aparentelor îmbunătățiri recente, mai este de lucrat pentru ca stilul său de mers să pară mai natural.

Compania de vehicule electrice a dezvăluit primul prototip Optimus la Tesla AI 2022. De atunci, actualizările au arătat că Tesla Optimus se ghemuiește, ridică un ou și, desigur, face yoga. Contul oficial X pentru Optimus descrie botul ca fiind „capabil să îndeplinească sarcini nesigure, repetitive sau plictisitoare”.

Tesla a intensificat angajările pentru echipa sa de bot Tesla la sfârșitul anului 2023. Musk a spus că există „șanse bune” ca Tesla să înceapă să livreze unele unități până anul viitor.

Acest lucru s-ar putea dovedi optimist. Biograful lui Musk, Walter Isaacson, a spus că CEO-ul Tesla a fost prea ambițios cu privire la multe evenimente, inclusiv „cât de rapidă ar fi auto-conducerea; cât de repede va fi fabricat Cybertruck; cât de repede vom ajunge pe Marte”.