A ars „cea mai seriosă nava” a flotei rusești din Marea Neagră

sursă imagine: Twitter
  • Rusia a declarat joi că nava principală a flotei sale din Marea Neagră a fost grav avariată.
  • Evenimentul s-a produs în urma unui incendiu care a provocat o explozie.
  • Un oficial ucrainean a declarat că nava a fost lovită de rachete.

Rusia a declarat joi că nava principală a flotei sale din Marea Neagră a fost grav avariată și echipajul său a fost evacuat în urma unui incendiu care a provocat o explozie. Între timp, un oficial ucrainean a declarat că nava a fost lovită de rachete, dar acesta nu prezintă dovezi, notează Reuters.

Incidentul de pe crucișătorul de rachete Moskva a avut loc după ce muniția aflată la bord a explodat, a precizat agenția de presă Interfax, care a citat Ministerul rus al Apărării.

Nava doborâtă, un eșec militar al Rusiei

Explozia reprezintă un nou eșec militar pentru Rusia, care a suferit o serie de lovituri de la invadarea Ucrainei la 24 februarie, în ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” pentru „denazificarea” țării.

Interfax a precizat că tot echipajul a fost evacuat. Acesta a citat ministerul care a pus explozia pe seama unui incendiu și a precizat că se investighează cauza.

Un oficial ucrainean a declarat anterior că Moskva a fost lovit de două rachete anti-navă, dar nu a oferit nicio dovadă. Nava de 12.500 de tone are de obicei un echipaj de aproximativ 500 de persoane.

În aprilie 2021, agenția a citat un amiral rus în retragere care a declarat că „aceasta este cea mai serioasă navă din Marea Neagră”.