Arhitectul Apple Park, Norman Foster, va participa la reconstrucția Harkovului

SURSĂ IMAGINE: CANADA TOP NEWS
  • Norman Robert Foster a acceptat să participe la reconstrucția Harkovului după război.
  • Celebrul arhitect și designer britanic, laureat al premiilor Imperial și Pritzker va participa la refacerea orașului din estul Ucrainei.
  • Este recunoscut ca fiind o figură cheie a arhitecturii contemporane britanice.

Norman Robert Foster, a acceptat să participe la reconstrucția Harkovului după război. Celebrul arhitect și designer britanic, laureat al premiilor Imperial și Pritzker va participa la refacerea orașului din estul Ucrainei care a fost puternic bombardată de forțele rusești, au anunțat autoritățile.

Firma de arhitectură a lui Norman Foster, Foster+Partners, a fost înființată în 1967. Norman Foster este asociat îndeaproape cu dezvoltarea arhitecturii de înaltă tehnologie și cu introducerea timpurie a tehnologiilor de construcție eficiente din punct de vedere energetic. Este recunoscut ca fiind o figură cheie a arhitecturii contemporane britanice. Lucrările sale se caracterizează prin spații deschise de mari dimensiuni, o abundență de sticlă și metal și multifuncționalitate.

Printre altele, în anii ’80 a proiectat clădirea băncii HSBC din Hong Kong, la vremea respectivă cea mai scumpă clădire construită vreodată, în 2004 – cel mai înalt pod din lume, Viaductul Millau din sudul Franței, începând cu 2009 și până la moartea lui Steve Jobs a lucrat la proiectarea sediului Apple – Apple Park din California (SUA).