Potrivit unor documente ale Kremlinului, Putin ar trimite aproape 100.000 de refugiați ucraineni în Siberia, Orientul Îndepărtat și Cercul Arctic

sursă imagine: hepta
  • Potrivit unor documente ale Kremlinului, Vladimir Putin trimite mii de ucraineni în colțuri îndepărtate ale Rusiei.
  • În acest timp, refugiații sunt interogați de trupele lui Putin și forțați să urce în autobuzele care îi transportă în afara Ucrainei.
  • Aproape 100.000 de persoane sunt mutate din zona de război în regiuni care includ Siberia, Caucazul de Nord, Orientul Îndepărtat și chiar Cercul Arctic.

Potrivit unor documente ale Kremlinului, Vladimir Putin trimite mii de refugiați ucraineni în colțuri îndepărtate ale Rusiei, până la 8.500 de kilometri de casele lor, conform inews.co.uk. În acest timp, refugiații raportează că sunt interogați de trupele lui Putin și forțați să urce în autobuzele care îi transportă în afara Ucrainei.

Un decret al guvernului rus publicat pe un site web al Kremlinului arată că Moscova a dat luna trecută un ordin de urgență pentru a muta aproape 100.000 de persoane din zona de război în regiuni care includ Siberia, Caucazul de Nord, Orientul Îndepărtat și chiar Cercul Arctic.

Destinațiile unde sunt trimiși refugiații

Destinațiile în care sunt trimiși ucrainenii includ republicile puternic militarizate Cecenia, Ingușetia și Daghestan, unde Rusia a luptat împotriva insurgenților, și regiunea Sakhalin din Orientul Îndepărtat, care conține Insulele Kurile, disputate de Japonia.
Declarația sugerează că oamenii sunt trimiși, de asemenea, la Magadan, pe coasta de est a Rusiei, și în portul Murmansk din Arctica. Potrivit documentului, niciunul nu este trimis în marile orașe rusești Moscova sau Sankt Petersburg.
Decretul Kremlinului, postat pe „portalul oficial de informații juridice” al Rusiei, spune că, „ținând cont de situația actuală” din Ucraina, guvernul „aprobă distribuirea” cetățenilor din Federația Rusă, Ucraina, Donețk și Lugansk, precum și a apatrizilor către „entitățile constitutive ale Federației Ruse” și spune că acestea ar trebui să „asigure primirea” a 95.739 de persoane.