Rusia apelurilor nepreluate: După Ericsson, Nokia se retrage de pe piață

sursă imagine: Facebook
  • Nokia se retrage de pe piața rusă, a declarat directorul său general pentru Reuters.
  • Anunțul vine la o zi după ce Ericsson a anunțat că își suspendă pe termen nedefinit activitatea în această țară.
  • Sute de companii străine taie legăturile cu Rusia după invazia din 24 februarie a Ucrainei.

Producătorul de echipamente de telecomunicații Nokia se retrage de pe piața rusă, a declarat directorul său general pentru Reuters. Anunțul vine la o zi după ce Ericsson a anunțat că își suspendă pe termen nedefinit activitatea în această țară.

Sute de companii străine taie legăturile cu Rusia după invazia din 24 februarie a Ucrainei și după sancțiunile occidentale împotriva Moscovei.

În timp ce mai multe sectoare, inclusiv cel al telecomunicațiilor, au fost exceptate de la unele sancțiuni din motive umanitare sau conexe, Nokia a declarat că a decis că părăsirea Rusiei este singura opțiune.

Pur și simplu nu vedem nicio posibilitate de a continua în această țară în circumstanțele actuale”, a declarat directorul general Pekka Lundmark într-un interviu.

El a adăugat că Nokia va continua să ofere asistență clienților pe durata ieșirii sale și că nu se poate spune în acest moment cât timp va dura retragerea.

Nokia solicită licențele relevante pentru a sprijini clienții în conformitate cu sancțiunile actuale, a precizat aceasta într-un comunicat.

Nokia și Ericsson, cifre mici pe piața Rusiei

Atât Nokia, cât și Ericsson au realizat un procent scăzut de o singură cifră din vânzări în Rusia, unde companiile chinezești au o cotă mai mare.

Rusia este, de asemenea, în conflict cu Finlanda și Suedia, țările de origine ale Nokia și, respectiv, Ericsson, din cauza interesului acestora de a adera la alianța militară NATO.

De asemenea, Rusia făcuse presiuni pentru ca firmele să înceapă să construiască rețele folosind numai echipamente rusești, încercând să convingă companiile să instaleze fabrici în țară.