Kalush Orchestra, trupa ucraineană de rap este favorita Eurovision-ului

Sursă imagine: wiwibloggs.com
  • Ucraina este favorită la câștigarea ediției din acest an al Eurovision-ului.
  • Grupul rap Kalush Orchestra este numit după orașul natal al membrilor fondatori, Kalush, din vestul Ucrainei.
  • Grupul se afla într-un turneu național atunci când rușii au invadat Ucraina.

Trupa ucraineană Kalush Orchestra este favorită la câștigarea titlului de Eurovision la ediția din acest an. Aceasta se va desfășura între 10 mai 2022 și 14 mai 2022 în Torino, Italia.

Grupul rap Kalush Orchestra, format din șase persoane, este numit după orașul natal al membrilor fondatori, Kalush, din vestul Ucrainei. Grupul se afla într-un turneu național atunci când rușii au invadat țara. În urma atacurilor, unul dintre membri s-a alăturat forțelor teritoriale care apărau Kievul.

Solistul trupei, Oleh Psiuk, a înființat o organizație de voluntariat pentru a ajuta oamenii să găsească adăpost, medicamente și mijloace de transport.

Bărbaților ucraineni în vârstă de luptă le este interzis să părăsească țara. Dar, în perioada premergătoare concursului Eurovision, membrii trupei, care sunt toți eligibili pentru o chemare militară, au primit permisiunea specială de a călători în străinătate pentru a se alătura altor concurenți Eurovision pentru un spectacol de promovare la Tel Aviv, în Israel.

Stefania, o metaforă pentru „patria mamă”

Spectacolul a fost prima reprezentație internațională a Orchestrei Kalush de la invazia rusă. În timpul vizitei, trupa a avut, de asemenea, șansa de a-și prezenta cântecul Eurovision, „Stefania”, unui public de imigranți și refugiați ucraineni din Ierusalim.

Versurile piesei „Ștefania” sunt o odă închinată maternității, scrisă cu ceva timp înainte de invazia rușilor. Cu toate acestea, în contextul crizei actuale, a fost reimaginat de trupă și de fanii săi ca o metaforă pentru dragostea față de țara lor.

Eurovision este un concurs internațional de compoziție de cântece organizat anual de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, cu participanți reprezentând în principal țări europene. Ediția din acest an se va desfășura între 10 mai 2022 și 14 mai 2022.