Cei mai fericiți dintre pământeni: Clasamentul fericirii în anii nefericirii

source: hepta
  • Pierderile devastatoare de vieți omenești și pandemia au pus lumea pe jar, însă, bunăvoința este în creștere la nivel global.
  • Aceasta este una dintre principalele constatări ale Raportului mondial al fericirii.
  • Pentru al cincilea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report.

Pierderile devastatoare de vieți omenești și incertitudinea crescândă au pus lumea pe jar, dar există și o veste bună pentru omenire: Bunăvoința este în creștere la nivel global.

Aceasta este una dintre principalele constatări ale Raportului mondial al fericirii, o publicație a Rețelei ONU pentru soluții de dezvoltare durabilă, care se bazează pe datele obținute în urma unor sondaje la nivel mondial de la persoane din aproximativ 150 de țări.

În contextul în care lumea se află într-o stare de agitație, ne-ar prinde bine niște vești fericite. Organizația Națiunilor Unite a publicat cel de-al zecelea Raport anual al fericirii în lume. Ziua internațională a fericirii va avea loc la 20 martie.

Țările Nordice, fruntașele în clasamentului fericirii

Pentru al cincilea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report, bazat în mare parte pe evaluările de viață din Gallup World Poll, informează CNN.

Țara nordică și vecinii săi, Danemarca, Norvegia, Suedia și Islanda, au obținut scoruri foarte bune la măsurile pe care raportul le folosește pentru a-și explica concluziile: speranța de viață sănătoasă, PIB-ul pe cap de locuitor, sprijinul social în vremuri dificile, corupția scăzută și încrederea socială ridicată, generozitatea într-o comunitate în care oamenii au grijă unii de alții și libertatea de a lua decizii esențiale în viață.
Danemarca se află pe locul 2 în clasamentul din acest an, urmată de Islanda pe locul 3. Suedia și Norvegia ocupă locurile șapte și, respectiv, opt.
Elveția, Țările de Jos și Luxemburg ocupă locurile 4-6, iar Israelul se află pe locul 9, iar Noua Zeelandă completează topul 10.

Unde se află România

România se află pe locul 28 în clasamentul fericirii, din cele 150 de țări. Țara noastră prezintă o creștere al nivelului de fericire față de clasamentul de anul trecut, unde ne aflam pe locul 46. Clasamentul pe țări a fost efectuat în medie pentru perioada 2019-2021.