Un spectacol cu muzica lui David Bowie va avea loc în cel mai mare planetariu din Marea Britanie

Graffiti cu David Bowie în Istanbul, Turcia, la 07 mai 2020/ sursă imagine: Hepta
  • Muzica lui David Bowie o să se audă la Centrul Spațial Național din Marea Britanie.
  • Centrul Național Spațial din Leicester va găzdui patru reprezentații ale spectacolului: „Bowie: Oddity to Mars” pe 20 și 21 mai.
  • Bowie a cunoscut succesul cu single-ul Space Oddity și, mai târziu, a creat personajul Ziggy Stardust, un rockstar extraterestru.

Muzica lui David Bowie o să se audă la Centrul Spațial Național din Marea Britanie. Centrul Național Spațial din Leicester va găzdui patru reprezentații ale spectacolului: „Bowie: Oddity to Mars” pe 20 și 21 mai.

Malika Andress, șefa departamentului de marketing al centrului, a declarat pentru BBC: „Este foarte potrivit ca acest spectacol de succes să fie primul nostru mare eveniment de seară… după pandemie”.

Cupola planetariului va oferi vizitatorilor o proiecție la 360 de grade a imaginilor Nasa, care prezintă călătoria navei Apollo 17 și unul dintre spectacolele proprii ale centrului pentru a însoți muzica. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la călătoria lui Apollo 17, ultima misiune cu echipaj uman pe Lună. Apollo 17 a fost ultima misiune a programului Apollo al NASA.

David Bowie coboară pe pământ

Bowie a cunoscut succesul cu single-ul Space Oddity și, mai târziu, a creat personajul Ziggy Stardust, un rockstar extraterestru. Printre hiturile sale se numără și Starman și Life on Mars. Ziggy Stardust este pentru Bowie ce este Little Trump pentru Charlie Chaplin. Alter-egoul a fost creat de muzicianul englez și a fost personajul de scenă al lui Bowie în 1972 și 1973.

Acesta a primit în 2016 propria constelație, formată din șapte stele care strălucesc în forma fulgerului. Astronomii belgieni au anunțat înregistrarea constelației, care se află, în mod corespunzător, în apropierea planetei Marte.

Muzica va fi asigurată de trupa britanică David Live, formată din cinci piese.

Dna Andress a adăugat: „David Live sunt fenomenali, aducând muzica lui David Bowie la viață în planetariul nostru, alături de imagini uimitoare create de echipa noastră internă.”