Alter ego-ul lui David Bowie devine noua figură de ceară dezvăluită în Londra

SURSĂ IMAGINE: Reuters
  • O nouă figură de ceară a regretatului star rock David Bowie în rolul alter ego-ului Ziggy Stardust a fost prezentată în Londra.
  • Aceasta evidențiază un Bowie cu părul roșcat, o salopetă cu dungi și un machiaj atrăgător.
  • Sculptura completează astfel o serie de exponate cu tematică muzicală la muzeu.

O nouă figură de ceară a regretatului star rock David Bowie în rolul alter ego-ului Ziggy Stardust a fost prezentată joi, 31 martie, la Madame Tussauds din Londra, informează Reuters. Cu părul roșcat, o salopetă cu dungi și un machiaj atrăgător, sculptura completează astfel o serie de exponate cu tematică muzicală la muzeu.

David Bowie în rolul lui Ziggy Stardust transcende generațiile și genurile muzicale”, a declarat într-un comunicat Tim Waters, manager general la Madame Tussauds Londra.

Noua figurină se află în zona reamenajată a muzeului Music Festival, care include, de asemenea, replici ale lui Beyoncé, Amy Winehouse, Jimi Hendrix și Ed Sheeran.

Metamorfoza lui Bowie în Ziggy Stardust

Ziggy Stardust este pentru Bowie cum este Little Trump pentru Charlie Chaplin. Alter-egoul a fost creat de muzicianul englez și a fost personajul de scenă al lui Bowie în 1972 și 1973.

Ceea ce Bowie a pus la cale pe albumul „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars” din 1972 a fost mai mult decât un concept proaspăt și inteligent. Ziggy a fost un ciclu de cântece bine închegat și coerent, care a stabilit o direcție vizionară pentru muzică.

Bowie a botezat această nouă creație „Ziggy Stardust” după la un atelier de croitorie pe care l-a văzut dintr-un tren, notează Rolling Stone. Pe măsură ce a dezvoltat conceptul mai departe, Ziggy a devenit un star rock extraterestru androgin, trimis pe Pământ ca mesager.

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Marsa devenit al doilea cel mai popular album al cântărețului din punct de vedere al vânzărilor de discuri.