Un oficial al ONU încă mai speră ca Elon Musk „să facă un pas înainte” în lupta împotriva foametei în lume

22 septembrie 2014, Brownsville, Texas/ Sursă imagine: Hepta
  • David Beasley, oficialul Programului Alimentar Mondial al ONU a declarat luni că nu a renunțat la contribuția miliardarului Tesla la lupta împotriva foametei.
  • Această declarație vin în contextul în care cei doi au intrat în conflict.
  • Musk a declarat anul trecut că va vinde 6 miliarde de dolari din acțiunile Tesla și îi va dona Programului Alimentar Mondial.

David Beasley, oficialul Programului Alimentar Mondial al ONU care a intrat în conflict cu Elon Musk pe Twitter anul trecut, a declarat luni, 23 mai, că nu a renunțat la contribuția miliardarului Tesla la lupta împotriva foametei în lume, deși cei doi nu sunt în contact direct.

Ca răspuns la provocarea lansată anul trecut de Beasley către cei super-bogați de a pune capăt foametei la nivel mondial, Musk a declarat că va vinde 6 miliarde de dolari din acțiunile Tesla și îi va dona Programului Alimentar Mondial dacă organizația va oferi mai multe informații despre cum își cheltuiește banii.

Beasley, care în cele din urmă a renunțat la schimb după un schimb neproductiv de replici, a declarat luni, la Forumul Economic Mondial, că este gata să se întâlnească cu Musk pentru a-și detalia ideile, chiar dacă nu există niciun contact direct între cei doi în prezent.

„Dar există unele contacte indirecte prin intermediul prietenilor, rudelor, reprezentanților; există o mulțime de oameni bogați în lume care pot face un pas înainte, nu doar Elon”, a declarat Beasley în marja unei dezbateri. „Dar să sperăm că îl vom convinge totuși să facă un pas în față”.

În cadrul sesiunii sale de discuții, Beasley a acuzat Rusia că poartă un război împotriva securității alimentare globale prin blocarea porturilor din Ucraina, amenințând milioane de oameni cu foametea, migrația în masă și instabilitatea politică.