Gunoiul de pe „Străzile Deschise”: Când un proiect pentru bucureșteni devine nociv pentru alții

Sursă imagine: Facebook ARCEN
  • Primăria Capitalei a reluat primăvara aceasta proiectul „Străzi deschise”.
  • Centrul Bucureștiului a devenit pietonal începând cu weekend-ul 30 aprilie până pe 16 octombrie
  • Cu toate că inițiativa a deschis noi oportunități de a petrece timpul liber în capitală, organizația ARCEN a semnalat care sunt problemele proiectului.

Primăria Capitalei a reluat primăvara aceasta proiectul „Străzi deschise”. Centrul Bucureștiului a devenit pietonal începând cu weekend-ul 30 aprilie până pe 16 octombrie. Cu toate că inițiativa a deschis noi oportunități de a petrece timpul liber în capitală, organizația ARCEN a semnalat care sunt problemele proiectului.

Pentru cei care locuiesc pe Calea Victoriei, evenimentul „Străzi Deschise” poate să devină invaziv din cauza zgomotului și a deșeurilor produse de mulțimea de oameni.

Ce pot face rezidenții din Calea Victoriei?

Cei care au fost deranjați, pot face o sesizare. „În atenția rezidenților din Calea Victoriei care au fost deranjați de zgomot sau de alte lucruri produse pe “Străzi Deschise” în weekend-ul 21-22 mai: vă rugăm să ne transmiteți oficial pe adresele contact@arcen.info și contact@debaza.ro, sesizările voastre.”

Studiul „Străzi Deschise”

Primăria Municipiului Bucureşti trebuie să ia act de Recomandările Studiului Străzi Deschise”, altfel există riscul ca ideea de pietonizare să fie compromisă: stradă pietonală = zgomot.

Edmond Niculușcă, membru ARCEN, a scris despre cum s-a „dezvoltat” nociv proiectul:

„Infernul produs de scena Untold pe “Străzi Deshise” de la intersecția Calea Victoriei cu Calea Griviței este inacceptabil. Nicușor Dan, Diana Punga, Liliana-Maria Toderiuc Fedorca, Mihaela Păun, sute de familii care locuiesc în blocurile din jur vor o explicație mâine dimineață! Sunteți responsabili pentru distorsionarea conceptului de stradă pietonală!”

„Update: și nu, nu dați vina pe dj sau pe Untold.”