Străzile redevin ale bucureștenilor: Proiectul „Străzi deschise” va începe după Paște

Sursă imagine: Pagina de Facebook Nicușor Dan
  • Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”.
  • În weekend-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale.
  • Anul 2022 vine cu extinderea proiectului.

Primăvara aceasta nu reînvie doar natura, ci și un proiect care a deschis noi oportunități de a-ți petrece timpul liber în capitală. După Paște, Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”! Începând cu weekend-ul 30 aprilie până pe 16 octombrie, străzile din București se predau pietonilor.

Primarul capitalei, Nicușor Dan, a făcut anunțul într-o postare pe Facebook. Acesta promite noutăți ale proiectului. „Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector. Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect,notează acesta.

Străzile divertismentului

Edilul capitalei promite să aducă divertismentul în stradă. Acesta a anunțat că o să fie organizate diferite activități care să coloreze peisajul bucureștean. „Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele. Aștept sugestiile voastre pentru a face împreună un proiect cât mai atractiv.”

Proiectul „Străzi Deschise” a fost inițiat de ARCEN în 2020 și implementat de Primăria Capitalei. Acesta își propune să pună în valoare spațiul public, să crească siguranța pentru pietoni și bicicliști, să ofere o nouă perspectivă de raportare a locuitorilor față de oraș și să încurajeze activitățile recreaționale în spațiul public.