Un fost ministru britanic spune că Boris Johnson ar trebui să demisioneze din cauza petrecerilor ilegale din lockdown

  • Un fost ministru și procuror general britanic, a declarat luni că, în opinia sa, premierul Boris Johnson ar trebui să demisioneze.
  • El se alătură mai multor parlamentari ai lui Johnson care și-au retras sprijinul pentru liderul britanic.
  • Acest lucru a venit după ce un raport oficial a detaliat o serie de petreceri ilegale în biroul său din Downing Street în timpul lockdown-ului COVID-19.

Parlamentarul conservator Jeremy Wright, fost ministru și procuror general britanic, a declarat luni că, în opinia sa, premierul Boris Johnson a afectat autoritatea guvernului și ar trebui să demisioneze, relatează Reuters.

El se alătură mai multor parlamentari ai lui Johnson care și-au retras sprijinul pentru liderul britanic. Acest lucru a venit după ce un raport oficial condamnabil publicat săptămâna trecută a detaliat o serie de petreceri ilegale în biroul său din Downing Street în timpul lockdown COVID-19.

Wright a declarat că i s-a părut imposibil să accepte că Johnson nu poartă o anumită responsabilitate personală pentru stabilirea „tonului” în Downing Street, care, în opinia sa, a arătat o „nepăsare obișnuită față de spiritul și, adesea, față de litera regulilor Covid”.

„Mă tem de asemenea că aceste evenimente au adus daune reale și de durată reputației nu doar acestui guvern, ci și instituțiilor și autorității guvernului în general”, a spus Wright într-o declarație, citat de Reuters.

Mai mult de 20 de parlamentari conservatori au cerut public demisia lui Johnson de când rapoartele privind petrecerile din lockdown au început să curgă constant în mass-media. Cel puțin 54 de cereri sunt necesare pentru a solicita în mod oficial un vot de încredere pentru ca acesta să fie declanșat.