Tatăl premierului britanic Boris Johnson a devenit cetățean francez

13 iunie 2019, Anglia, Londra: Stanley Johnson/ Sursă imagine: Hepta
  • Stanley Johnson, tatăl premierului britanic Boris Johnson’s a devenit cetățean francez.
  • În vârstă de 81 de ani, și-a depus cererea de cetățenie la consulatul francez din Londra în noiembrie anul trecut.
  • Miercuri, Ministerul Justiției din Franța a declarat că Stanley Johnson a devenit cetățean francez.

Stanley Johnson, tatăl premierului britanic Boris Johnson’s a devenit cetățean francez. În vârstă de 81 de ani, și-a depus cererea de cetățenie la consulatul francez din Londra în noiembrie anul trecut, iar miercuri a expirat termenul de șase luni în care Ministerul Justiției trebuia să se opună.

„Pe baza faptelor din cererea sa și fără un refuz din partea ministrului justiției, domnul Stanley Johnson a dobândit cetățenia franceză la 18 mai 2022”, a declarat ministerul pentru AFP.

Această decizie îl privește doar pe domnul Stanley Johnson și nu se extinde la descendenții săi”, a adăugat acesta.

Cele mai frecvente modalități de dobândire a cetățeniei franceze sunt prin rezidență în țară sau prin căsătoria cu un cetățean francez.

Aproximativ 3.100 de britanici au dobândit cetățenia franceză în 2020, potrivit celor mai recente cifre disponibile de la Eurostat, agenția de statistică a UE, ceea ce face ca Franța să fie a doua cea mai populară alegere pentru dobândirea cetățeniei europene, după Germania.

Stanley Johnson a devenit o figură publică în Marea Britanie în urma ascensiunii politice a fiului său, apărând în 2017 într-o emisiune de reality show pentru celebrități și apărând în mod regulat în mass-media.