Grecia interzice „terapia de conversie” a orientării sexuale pentru minori

Sursă imagine: Hepta
  • Grecia a interzis miercuri terapia de conversie pentru minori, o practică care vizează suprimarea orientării sexuale sau a identității de gen a unei persoane.
  • Comunitatea LGBTQ din întreaga lume, precum și experții în domeniul sănătății, au condamnat-o ca fiind dăunătoare.
  • Guvernul a elaborat o strategie națională care se întinde până în 2025 privind reformele care promovează egalitatea de gen în Grecia.

Grecia a interzis miercuri terapia de conversie pentru minori, o practică care vizează suprimarea orientării sexuale sau a identității de gen a unei persoane, notează Reuters. Comunitatea LGBTQ din întreaga lume, precum și experții în domeniul sănătății, au condamnat-o ca fiind dăunătoare.

Conform proiectului de lege, aprobat de parlamentul elen, psihologii sau alți profesioniști din domeniul sănătății au nevoie de consimțământul explicit al unei persoane pentru a efectua un astfel de tratament și riscă amenzi și pedepse cu închisoarea dacă încalcă legea.

Guvernul a elaborat o strategie națională care se întinde până în 2025 privind reformele care promovează egalitatea de gen în Grecia. Țara elenă este în mare parte conservatoare. Canada, Noua Zeelandă și Franța au incriminat terapia de conversie la începutul acestui an.

Au existat unele tratamente false care afirmau că, atunci când un minor a ales o orientare sexuală diferită, părinții săi ar putea, se presupune, să procedeze la „tratamente” pentru ca acest copil să „revină la normalitate”„, a declarat pentru Reuters ministrul sănătății, Thanos Plevris, în fața parlamentului săptămâna aceasta.

„Evident, aceste tratamente nu numai că nu sunt o terapie, dar nu sunt susținute științific”, a spus ministrul.

Proiectul de lege interzice, de asemenea, publicitatea pentru astfel de practici.