Dezbatere privind închiderea barurilor din Parlamentul Britanic: Parlamentarii beau mai mult decât populația generală

Boris Johnson/ 19 April 2021/ Sursă imagine: Hepta
  • Secretarul britanic pentru afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat că închiderea barurilor din parlament ar fi „excesiv de puritană”.
  • Acesta a venit ca un răspuns la preocupările legate de o cultură a comportamentului inadecvat și sexist în Parlamentul din Marea Britanie.
  • Cercetările arată că parlamentarii britanici consumă mai mult alcool decât populația generală.

Secretarul britanic pentru afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat că închiderea barurilor din parlament ar fi „excesiv de puritană”, ca răspuns la preocupările legate de o cultură a comportamentului inadecvat și sexist în Camera Comunelor din Marea Britanie. În cadrul emisiunii „Ridge on Sundayde la Sky News, secretarul de stat pentru afaceri a declarat că, în ciuda preocupărilor legate de consumul excesiv de alcool pe domeniul parlamentar, barurile nu ar trebui închise.

„Nu, nu ar trebui să fie închise toate, nu cred că ar trebui să avem un regim excesiv de puritan sever în această privință”, a spus el, citat de Sky News.

De asemenea, dl Kwarteng a recunoscut că sistemul de gestionare a acuzațiilor de comportament sexual nepotrivit în parlament, care a fost înființat în 2018, „nu funcționează suficient de bine”, dar „are nevoie de timp pentru a funcționa cu adevărat”.

Cât de mult beau parlamentarii britanici

Cercetările arată că parlamentarii britanici consumă mai mult alcool decât populația generală. Rahul Rao a realizat studiul transversal intitulat „Consumul de alcool al membrilor parlamentului britanic. Acest studiu a analizat prevalența consumului riscant de alcool de către parlamentari, precum și relația dintre consumul riscant de alcool și vârstă, anii petrecuți ca parlamentar.

Studiul, realizat în 2020, a avut ca scop să exploreze consumul de alcool riscant în rândul deputaților din Parlamentul britanic. Un chestionar confidențial a fost trimis tuturor celor 650 de parlamentari, iar 146 au răspuns. Au fost comparate răspunsurile acestui grup cu populația generală.

Procentele ponderate pentru consumul de alcool riscant au fost mai mari la parlamentari în comparație cu întreaga populație engleză. În total, 29% dintre parlamentarii din studiul nostru s-au încadrat în ceea ce am putea considera a fi un consum de alcool riscant.