O cafenea din Japonia nu te lasă să pleci până nu-ți termini treaba

  • Manuscript Writing Cafe din Tokyo, Japonia, a identificat că procrastinarea e o piedică des întâlnită.
  • Oamenii care intră în cafenea își pot scrie obiectivele legate de muncă, iar personalul de acolo se va asigura că nu părăsiți locul înainte de a vă termina munca.
  • Clienții pot alege nivelul de supraveghere.

Manuscript Writing Cafe din Tokyo este o cafenea din Japonia care a identificat că procrastinarea e o piedică întâlnită în muncă, așa că o soluție unică clienților săi. Clienții care intră în cafenea își pot scrie obiectivele legate de muncă, iar personalul de acolo se va asigura că nu părăsiți locul înainte de a vă termina munca, relatează The Quint. Echipat cu WiFi de mare viteză și stații de ceai și cafea cu autoservire, localul este frecventat de scriitori, artiști și editori care au considerat că recursul la cafenea este util.

Creatorul cafenelei este Takuya Kawai, în vârstă de 52 de ani, care este el însuși scriitor. El speră să-i ajute și pe alții ca el să se concentreze și să-și facă mai bine munca.

Îți poți alege nivelul de verificare

Clienții pot alege nivelul de supraveghere. Un nivel „ușor” indică verificări din când în când, „normal” fiind o verificare la fiecare oră, iar „greu” înseamnă că cineva stă în spatele tău mai tot timpul și se asigură că nu te distragi.

„Dar, de fapt, în loc să monitorizez, sunt aici pentru a-i sprijini… Ca urmare, ceea ce credeau că va dura o zi a fost de fapt finalizat în trei ore, sau sarcini care de obicei durează trei ore au fost realizate într-o singură oră”, a declarat un angajat al cafenelei.