Săptămâna primarilor: După Piedone, Sorin Oprescu e condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare

Sursă imagine: Hepta
  • Sorin Oprescu, fostul primar al capitalei, a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare.
  • Acesta a fost acuzat că a primit, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor.
  • În 2019, în primă instanță, a fost condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare, în 2019, pentru fapte de corupție.

Sorin Oprescu, fostul primar al capitalei, a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare. Acesta a fost acuzat că a primit, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor.

Acesta a fost condamnat inițial la 5 ani și patru luni de închisoare

În 2019, în primă instanță, a fost condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare, în 2019, pentru fapte de corupție. După contopirea pedepselor, instanța aplică pedeapsa închisorii cea mai grea – 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca fostul primar al Capitalei să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare. Decizia a fost pronunțată după mai bine de 6 ani de procese.

Decizia vine la o zi după ce fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.