La 7 ani de la incident, sentința finală în dosarul Colectiv se amână pentru a patra oară

Cristian Popescu Victor Piedone pleaca de la sediul Curtii de Apel Bucuresti purtand o masca chirurgicala cu textul "NEVINOVAT", miercuri, 30 septembrie 2020. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
  • Curtea de Apel Bucureşti a amânat pronunțarea în dosarul Colectiv pentru 12 mai, potrivit Portalului Justiției.
  • Sentința finală trebuia decisă astăzi, 03 mai.
  • Cristian Popescu Piedone este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță.

Curtea de Apel Bucureşti  a amânat pronunțarea în dosarul Colectiv pentru 12 mai, potrivit Portalului Justiției. Sentința finală trebuia decisă astăzi, 03 mai. Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță.

Tribunalul București i-a condamnat pe patronii clubului Colectiv la câte 11 ani și 8 luni de închisoare. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 și actualul primar al Sectorului 5, a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare. 

Piedone și dosarul Colectiv

Amânarea vine la câteva zile după ce Piedone a fost ridicat de DNA de la Aeroportul Otopeni. Primarul sectorului cinci, a fost reținut, vineri, 29 aprilie, pe Aeroportul Otopeni, fiind dus sub escortă la DNA pentru audieri unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect într-un alt dosar de corupţie. Acuzațiile vin după începerea mandatului în Sectorului 5 și sunt legate de salubrizare.

„O precizare. Marți este decizia finală în Dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări. Eu nu sunt un fugar. Îmi aștept sentința cu capul sus. Puteam să fug de 1.000 de ori din țară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge din ţară. Piedone nu fuge! Aștept cu demnitate sentința instanței”, a spus primarul Sectorului 5, la ieșirea de la DNA, citat de Libertatea.

La 30 octombrie 2015, incendiul din clubul de noapte Colectiv a ucis zeci de persoane. Întrucât clubul de noapte fusese autorizat de primarul Piedone, protestatarii au cerut demisia acestuia, lucru pe care acesta l-a făcut la 4 noiembrie.