Producătorul Top Gun, Paramount, dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor

Sursă imagine: Hepta
  • Familia scriitorului israelian al cărui articol a inspirat filmul „Top Gun” din 1986 al lui Tom Cruise a dat în judecată studioul de film Paramount Pictures.
  • Aceștia acuză studioul de încălcarea drepturilor de autor în legătură cu continuarea filmului.
  • Paramount spune că cererea a fost „lipsită de temei” și a promis că o va contesta.

Familia scriitorului israelian al cărui articol a inspirat filmul „Top Gun” din 1986 al lui Tom Cruise a dat în judecată studioul de film Paramount Pictures pentru încălcarea drepturilor de autor în legătură cu continuarea filmului, scrie BBC.

Aceștia susțin că studioul nu deținea drepturile de autor asupra povestirii lui Ehud Yonay din 1983 „Top Guns” atunci când a lansat continuarea Top Gun: Maverick luna trecută.

Filmul a câștigat 548 de milioane de dolari (438 de milioane de lire sterline) la nivel mondial în primele 10 zile de la lansare.

Paramount spune că cererea a fost „lipsită de temei” și a promis că o va contesta.

Top Gun: Maverick: Maverick îl vede pe Cruise reluându-și rolul de pilot al marinei americane Pete „Maverick” Mitchell din filmul original din 1986.

A avut al patrulea cel mai mare weekend de deschidere dintre toate filmele din era Covid, după cel mai bine vândut Spider-Man: No Way Home, pe locul al doilea Doctor Strange in the Multiverse of Madness și apoi The Batman.