„Top Gun: Maverick” a devenit filmul lui Cruise cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Acesta obține 86 de milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare

Sursă imagine: Hepta
  • În cel de-al doilea weekend de la lansare, filmu a adunat o sumă senzațională de 86 de milioane de dolari.
  • Aceste venituri se numără printre primele 10 cele mai mari încasări din al doilea weekend din istoria box office-ului național.
  • După numai 10 zile pe marile ecrane, „Top Gun: Maverick” a generat 291 de milioane de dolari în America de Nord și 548,6 milioane de dolari la nivel global.

Top Gun: Maverick” a făcut ca box office-ul să ardă… din nou. În cel de-al doilea weekend de la lansare, filmul de acțiune american al lui Tom Cruise a adunat o sumă senzațională de 86 de milioane de dolari din 4.751 de cinematografe nord-americane, relatează Reuters. Aceste venituri se numără printre primele 10 cele mai mari încasări din al doilea weekend din istoria box office-ului național.

Lansarea Paramount și Skydance eclipsează cu o viteză record repere importante de box office. După numai 10 zile pe marile ecrane, „Top Gun: Maverick” a generat 291 de milioane de dolari în America de Nord și 548,6 milioane de dolari la nivel global.

Mulțumită unui feedback pozitiv din partea publicului, a recenziilor entuziaste și a ecranelor premium, vânzările de bilete pentru „Top Gun: Maverick” a scăzut cu doar 32% față de debutul său de 160 de milioane de dolari în weekendul lung de sărbătoare de Memorial Day. Este cel mai mic declin din al doilea weekend pentru un film care a avut un debut de 100 de milioane de dolari sau mai mult, potrivit Comscore. Acesta este un punct de referință deosebit de impresionant – chiar și pentru un film recenzat – deoarece blockbusterele, precum „Maverick”, tind să fie încărcate frontal și să scadă cu cel puțin 50% după weekendul de deschidere.

„Top Gun: Maverick” a devenit deja filmul lui Cruise cu cele mai mari încasări din toate timpurile în box office-ul intern, depășind recordul deținut anterior de „Războiul lumilor” din 2005 (243 de milioane de dolari).