Premierul britanic Johnson promite că „își va continua treaba” după ce a câștigat votului de încredere

Boris Johnson/ 19 April 2021/ Sursă imagine: Hepta
  • Premierul britanic Boris Johnson va încerca marți să își consolideze poziția, prezentând o serie de noi politici miniștrilor de rang înalt.
  • Acesta a depășit un vot de încredere care a dezvăluit amploarea amenințării la adresa poziției sale.
  • Johnson a câștigat votul de luni seara cu 211 voturi la 148.

Premierul britanic Boris Johnson va încerca marți să își consolideze poziția, prezentând o serie de noi politici miniștrilor de rang înalt, după ce a depășit un vot de încredere care a dezvăluit amploarea amenințării la adresa poziției sale, scrie Reuters.

Johnson a câștigat votul de luni seara cu 211 voturi la 148. Aceste voturi au fost suficiente pentru a evita să fie nevoit să demisioneze imediat. Rebeliunea din cadrul partidului său îl lasă rănit politic și se luptă pentru a recâștiga încrederea colegilor săi și a publicului larg.

Prima sa provocare va fi aceea de a-și convinge cei mai importanți aliați, dintre care unii ar fi candidat probabil pentru a-l înlocui dacă ar fi fost forțat să plece, că va fi capabil să treacă peste întrebările legate de conducerea sa.

Biroul lui Johnson a emis o declarație în care a precizat că acesta va folosi întâlnirea pentru a-și expune viziunea pentru următoarele săptămâni, inclusiv noi politici pentru a reduce costul serviciilor de îngrijire a copiilor și pentru a ajuta mai mulți oameni să își cumpere propria casă.

Acesta este un guvern care oferă ceea ce le pasă cel mai mult oamenilor din această țară”, a spus Johnson în declarație, citat de Reuters.

„Suntem de partea britanicilor care muncesc din greu și ne vom apuca de treabă”.