Protestatarii au ocupat reședința de 50 de milioane de lire sterline a unui oligarh rus

source: https://static.standard.co.uk/
  • Protestatarii pro-Ucraina au ocupat astăzi locuința de 50 de milioane de lire sterline din Belgravia a unui oligarh rus.
  • Activiștii au pătruns în 5 Belgrave Square imediat după miezul nopții.
  • Reședința aparține familiei lui Oleg Deripaska, unul dintre cei șapte oligarhi care au fost sancționați săptămâna trecută de guvernul britanic.

Protestatarii pro-Ucraina oligarhi care au fost sancționați săptămâna trecută de guvernul britanic.

Una dintre cele mai scumpe locuințe din Londra

5 Belgrave Square este considerată a fi cea mai scumpă casă cu terase din Londra și a aparținut în trecut jurnalistului Sir Henry „Chips” Channon MP.

În 2008, un proces a dezvăluit că în conac era permanent o echipă numeroasă de menajeri și de securitate, deși Deripaska stătea doar câteva zile pe an.

Ca urmare a sancțiunilor anunțate joi, el a fost lovit de o înghețare a activelor și i s-a interzis orice tranzacție cu persoane și întreprinderi din Marea Britanie, notează Daily Mail.

Magnatul a afirmat că nu există „niciun fapt” care să susțină măsurile și a sugerat că le-ar putea contesta în instanță.

Deripaska, care este nepot prin alianță cu răposatul lider al Uniunii Sovietice Boris Elțîn, a fost sancționat de SUA începând din 2018 din cauza unor presupuse legături cu guvernul rus, inclusiv acuzații de atacuri cibernetice și amestec în alegeri.