Abramovici scoate Chelsea la vânzare. Acțiunea vine după ce oligarhul rus și-a vândut proprietăți, de teama sancțiunilor

source: hepta
  • Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare, invitând cumpărători interesați să liciteze pentru club.
  • Potențialii cumpărători au fost contactați de banca comercială Raine, cu sediul la New York.
  • Această bancă pretinde că se ocupă de vânzarea lui Chelsea.

Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare, invitând potențialii cumpărători să liciteze pentru club în această săptămână.

Acțiunea vine dăpă ce, și-a scos la vânzare casa de „platină” din Londra, pentru a evita ca activele sale să fie înghețate în cadrul sancțiunilor britanice, a declarat un parlamentar în parlament, notează The Times UK.

Marea Britanie a sancționat opt ruși de la invazia din Ucraina, iar UE a impus înghețarea activelor și interdicții de călătorie altor câtorva persoane.

Telegraph Sport declarat marți, 01 martie, că Abramovici, patronul lui Chelsea, va primi oferte pentru club, iar miliardarul elvețian Hansjorg Wyss a confirmat între timp că este una dintre părțile care au primit posibilitatea de a face o ofertă.
Se înțelege că potențialii cumpărători au fost contactați de banca comercială Raine, cu sediul la New York, care pretinde că se ocupă de vânzarea lui Chelsea.

Cât cere Abramovici pentru Chelsea

Conform publicației Telegraph, părțile interesate au fost informate că Abramovici vrea aproximativ 4 miliarde de lire sterline pentru Chelsea, dar surse apropiate procesului cred că se poate aștepta să primească doar oferte în jur de 2 miliarde de lire sterline, conform Telegraph.
Abramovich a refuzat anterior oferte în valoare de 2,2 miliarde de lire sterline pentru Chelsea, în timp ce datoria clubului față de el este de 1,51 miliarde de lire sterline.
Telegraph Sport știe că există cel puțin trei părți interesate să cumpere Chelsea, Wyss susținând că este unul dintre cei patru potențiali cumpărători care au fost contactați.
Se înțelege că părțile au fost încurajate să facă cele mai bune oferte până la sfârșitul acestei săptămâni, Abramovici fiind acum sub o presiune uriașă pentru a vinde Chelsea.