O primărie din Vâlcea vinde microbuzele școlare pentru a plăti datoria la lăutari a comunei

  • Primăria unei comune din județul Vâlcea este executată silit pentru o datorie la lăutari.
  • Executorul a luat decizia să scoată microbuzele școlare la licitație pentru a plăti dotoriile.
  • Datoria iniţială către această formație de lăutari, de 25.000 de lei, a ajuns în prezent la 520.000 de lei, deoarece au fost prevăzute penalităţi foarte mari.

Primăria unei comune din județul Vâlcea este executată silit pentru o datorie la lăutari, notează Edupedu. Executorul a luat decizia să scoată microbuzele școlare la licitație pentru a plăti dotoriile.

Avem 140 de copii la şcoala gimnazială şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria”, declară primarul comunei Suteşti pentru Agerpres.

Alin Dumbravă, primarul localităţii, a precizat marţi, pentru Agerpres, că datoria iniţială către această formație de lăutari, de 25.000 de lei, a ajuns în prezent la 520.000 de lei. Aceasta s-a majorat deoarece au fost prevăzute penalităţi foarte mari în contractul încheiat cu aceşti artişti de către reprezentanţii comunei de la acel moment.

Datoria la lăutari datează de la Ziua Comunei în 2013

Din păcate, aceasta este realitatea. Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local. Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei – utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate“, a declarat primarul din Suteşti.