Ministrul Educației anunţă că elevii din Ucraina se vor putea înscrie la liceu, fără să susțină examenului de Evaluare Naţională

Sursă imagine: Hepta
  • Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii ucraineni se vor putea înscrie la liceu pe locuri suplimentare.
  • Ei nu o să trebuiască să susțină Evaluarea Națională.
  • Astfel, pentru anii şcolari 2022-2023 şi 2023-2024, cetăţenii ucraineni cu statut de elev au dreptul să se înscrie în clasa a- IX-a.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, 26 mai 2022, că elevii ucraineni se vor putea înscrie la liceu pe locuri suplimentare celor ale elevilor români, scrie News.ro. Ei nu o să trebuiască să susțină Evaluarea Națională.

„Este o modalitate de sprijin pentru elevii ucraineni care îşi doresc să continue studiile liceale, în învăţământul românesc”, a spus ministrul. 

Astfel, pentru anii şcolari 2022-2023 şi 2023-2024, cetăţenii ucraineni cu statut de elev în sistemul naţional de învăţământ românesc,  au dreptul să se înscrie în clasa a- IX-a,  fără susţinerea Evaluării Naţionale, pe locuri speciale, şi peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formaţiune/clasă, în conformitate cu prevederile unei proceduri  aprobată prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.