Ucraina va legaliza canabisul medical, spune ministrul Sănătății: „Înțelegem consecințele negative ale războiului asupra sănătății mintale”

Sursă imagine: Hepta
  • Ministrul ucrainean al sănătății a anunțat pe 7 iunie că guvernul a înaintat spre aprobare un proiect de lege privind canabisul medical.
  • Un proiect de lege a fost aprobat de cabinetul de miniștri și se îndreaptă spre Parlamentul ucrainean pentru aprobare.
  • De asemenea, ar prevedea un sistem de urmărire a canabisului medical pentru a furniza informații pentru toate etapele de circulație a produselor.

Ministrul ucrainean al sănătății, Viktor Liashko, a anunțat pe 7 iunie, într-o postare pe Facebook, că guvernul a înaintat spre aprobare un proiect de lege privind canabisul medical, chiar dacă țara se află în plin război. Un proiect de lege a fost aprobat de cabinetul de miniștri și se îndreaptă spre Parlamentul ucrainean pentru aprobare.

„Înțelegem consecințele negative ale războiului asupra sănătății mintale”, a scris Liashko. „Înțelegem numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament medical în ultima suflare”.

Proiectul de legalizare a canabisului medical a fost inițiat în 2021

Kyiv Post raportează că un proiect de lege din 2021 a fost reelaborat, iar guvernul intenționează să meargă mai departe și să legalizeze canabisul medical. „Și înțelegem că nu există timp pentru o verificare”, a adăugat el.

„Medicamentele din canabis nu sunt „concurenți” ai drogurilor, iar măsurile de reglementare a circulației lor sunt complet diferite. Canabisul medical conține canabidiol, care nu are un efect psihoactiv pronunțat, așa că nu este potrivit pentru uz recreațional”, a declarat Liashko.

Un proiect de lege ar urma să controleze strict cultivarea, producția și vânzarea produselor din canabis medical, precum și autorizațiile și licențele pentru cultivarea și cercetarea științifică. De asemenea, ar prevedea un sistem de urmărire a canabisului medical pentru a furniza informații pentru toate etapele de circulație a produselor.

„Pentru aceasta, în același timp, am fost pregătiți de către legiuitor pentru pregătirea unui nou ciclu de producție a preparatelor pe bază de canabis în Ucraina: de la dezvoltarea prelucrării respective până la producția completă”, a adăugat Liashko.