Thailanda devine prima țară asiatică unde se legalizează cultivarea și consumul de marijuana

Sursă imagine: Hepta
  • Thailanda a legalizat joi cultivarea marijuanei și consumul acesteia în alimente și băuturi.
  • Aceasta devine prima țară din Asia care a făcut acest lucru, cu scopul de a-și stimula sectoarele agriculturii și turismului.
  • Cu toate acestea, fumatul de marijuana este în continuare interzis prin lege.

Thailanda a legalizat joi cultivarea marijuanei și consumul acesteia în alimente și băuturi, notează Reuters. Aceasta devine prima țară din Asia care a făcut acest lucru, cu scopul de a-și stimula sectoarele agriculturii și turismului, însă fumatul de marijuana este în continuare interzis prin lege.

Cumpărătorii au stat la coadă la magazinele care vând băuturi cu infuzie de canabis, dulciuri și alte articole, în timp ce susținătorii plantei au salutat reforma într-o țară care a avut mult timp reputația de a avea legi stricte împotriva drogurilor.

„După COVID, după ce economia s-a dus pe apa sâmbetei, chiar avem nevoie de acest lucru”, a declarat Chokwan Kitty Chopaka, care deține un magazin care vinde dulciuri din gumă de canabis.

Thailanda a legalizat marijuana medicinală în 2018

Thailanda, care are o tradiție în utilizarea canabisului pentru ameliorarea durerii și a oboselii, a legalizat marijuana medicinală în 2018.

Guvernul, mizând pe această plantă ca pe o cultură comercială, intenționează să ofere un milion de plante pentru a încuraja fermierii să se apuce de cultivarea ei.

Cu toate acestea, autoritățile urmăresc să împiedice o explozie a consumului în scop recreativ prin limitarea puterii produselor de canabis care sunt legale.

Deținerea și vânzarea de extracte de canabis care conțin mai mult de 0,2% din ingredientul său psihoactiv, tetrahidrocannabinol, nu sunt permise, ceea ce îi va împiedica pe fumătorii drogului cunoscut sub numele de „pot”, „weed” și o mulțime de alte denumiri să se „drogheze”.

Cei care încalcă legea riscă în continuare închisoare și amenzi.