Cât de „relaxați” sunt europenii: Mai mult de jumătate dintre europeni susțin legalizarea canabisului

  • Un raport a determinat care este poziția europenilor cu privire la legalizarea canabisului.
  • Mai mult de jumătate din populația europeană susține legalizarea consumului de canabis pentru adulți.
  • Aproximativ 30% dintre ei sunt interesați să îl cumpere, potrivit datelor unui sondaj realizat joi de consultanții din domeniu, notează Reuters.

Un raport realizat de firma de consultanță Hanway din Londra și de producătorul de marijuana Curaleaf International a determinat care este poziția europenilor cu privire la legalizarea canabisului.

Mai mult de jumătate din populația europeană susține legalizarea consumului de canabis pentru adulți și aproximativ 30% dintre ei sunt interesați să îl cumpere, potrivit datelor unui sondaj realizat joi de consultanții din domeniu, notează Reuters.

Raportul vine la o săptămână după ce Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri un proiect de lege pentru a pune capăt interdicției federale asupra marijuanei.

Care sunt beneficiile legalizării canabisului

  • Efectele sale adverse asupra sănătății sunt modeste în comparație cu cele ale altor droguri licite și ilicite.
  • Sancțiunile penale pentru consumul de canabis dăunează consumatorilor și comunității.
  • Legalizarea permite o mai bună reglementare și impozitare a canabisului.

Abordarea liberală a Europei ar putea aduce multiple beneficii financiare și economice, așa cum s-a văzut în Statele Unite, care au fost martorele unei creșteri a consumului de canabis în timpul blocajelor induse de pandemie.

Legalizarea ar putea crește numărului de fumători?

Experții în sănătate publică avertizează că legalizarea marijuanei în scop recreativ poate normaliza fumatul. Cu toate acestea, se cunosc foarte puține lucruri despre impactul legilor privind marijuana recreațională asupra consumului de tutun la adulți. Concluzia unui studiu, efectuat de National Bureau of Economic Research, este că temerile legate de costurile de sănătate publică legate de tutunul pentru adulți din partea RML sunt, cel puțin pe termen scurt și mediu, nefondate.