Mingea de baseball cu autograful lui Zelenski va fi vândută pentru ajutorarea Ucrainei. Suma estimată: 15.000 de dolari

Sursă imagine: Press Portal Doulitsa
  • O mingea de baseball care prezintă autograful lui Volodimir Zelenski este scoasă la licitație.
  • Randy Kaplan, cel care deține mingea, este un renumit colecționar de mingi semnate de lideri mondiali.
  • O parte din încasări o să fie direcționate către eforturile de ajutorare a războiului din Ucraina.
  • Se aștepta ca mingea să se vândă cu cel puțin 15.000 de dolari.

O mingea de baseball oficială Rawlings din Major League, care prezintă autograful președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, este scoasă la licitație. Randy Kaplan, cel care deține mingea, este un renumit colecționar de mingi semnate de lideri mondiali. O parte din încasări o să fie direcționate către eforturile de ajutorare a războiului din Ucraina, a anunțat marți casa de licitații RR Auction din Boston, citat de HuffPost.

Se aștepta ca mingea să se vândă cu cel puțin 15.000 de dolari, dar oferta principală de marți depășise deja această sumă, a declarat un purtător de cuvânt al RR.

Având în vedere ce se întâmplă în lume în acest moment, are sens să o scoatem la licitație în acest moment, deoarece încasările vor ajuta oamenii din Ucraina”, a declarat Kaplan într-un interviu telefonic.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o rușine și mi se rupe inima când văd oamenii care mor acolo. Nevoile lor sunt atât de cumplite în acest moment”.

Mingea semnată de Zelenski vine împreună cu o scrisoare

Mingea este semnată cu vârf de pâslă neagră atât în chirilică ucraineană, cât și cu litere latine. Este însoțită de o scrisoare de transmitere semnată de Volodymyr Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la Națiunile Unite, în care se spune: „Nu este vorba de o scrisoare de transmitere: „Stimate domnule Kaplan, vă rugăm să găsiți atașată o minge de baseball, semnată de președintele Ucrainei, Excelența Sa domnul Volodimir Zelenski, în timpul vizitei la New York în septembrie 2019”.