Cum nu s-a auzit discursul lui Zelenski în România: De la războiul lui Putin în Ucraina, la cel al românilor cu tehnologia

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Parlamentului României printr-o transmisiune video.
  • Acesta și-a început discursul cu prezentarea unor imagini dureroase din Bucea.
  • Discursul mult așteptat al lui Volodimir Zelenski, în Parlamentul României, a fost perturbat de o serie de probleme tehnice.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Parlamentului României, ieri, 4 aprilie, printr-o transmisiune video. Acesta și-a început discursul cu prezentarea unor imagini dureroase din Bucea, regiune din Ucraina masacrată de forțele rusești. „Vreau să vedeți ce am văzut eu la Bucea. Îmi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea.”

Discursul mult așteptat al lui Volodimir Zelenski, în Parlamentul României, a fost perturbat de o serie de probleme tehnice. Apariția traducătorului a apărut cu întârziere, iar atunci când a apărut, se auzea prea slab.

Peste toate problemele tehnice s-au adunat și „reprezentațiile” unor politicieni români. Aceștia au avut un discurs de lemn, citit parcă pentru prima dată. care nu au putut asculta discursul lui Zelenski sau l-au întrerupt pe toată durata lui. Diana Șoșoacă a părăsit sala de plen iar George Simion a numit discursul „un spectacol televizat în stil Hoolywood”.

Discursul lui Zelenski

Liderul ucrainean a spus că e nevoie de și mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. Zelenski a solicitat ca România să blocheze activitățile comerciale pe care le are cu Rusia.

„Închideți porturile pentru vapoarele rusești. Nu importați resurse energetice din Rusia”, a spus Zelenski.

Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru a impune dreptatea, sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele de refacere a Ucrainei de după război. Avem nevoie de susținere pentru a reface viața în Ucraina. Mulțumesc întregului popor pentru sprijinul acordat refugiaților”, a spus Zelenski.