Lipsa lui Zelenski de la ceremonie: Adevărata palmă de la Oscar

sursa:https://romanialibera.ro/la-zi/international/criza-din-ucraina/volodimir-zelensky-actorul-de-pe-netflix-care-lupta-pentru-libertatea-ucrainei/
  • Amy Schumer, gazda premiilor Oscar, a afirmat că solicitarea sa de a-l avea pe președintele ucrainean să se adreseze la adunarea plină de vedete a fost respinsă.
  • Sean Penn, care filma a cerut boicotarea premiilor Oscar dacă nu i se va permite președintelui Zelenski să apară.
  • Penn a declarat că Academia avea obligația de a-i permite lui Zelenski să vorbească în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Săptămâna trecută, Amy Schumer, gazda premiilor Oscar, a afirmat că solicitarea sa de a-l avea pe președintele ucrainean să se adreseze la adunarea plină de vedete a fost respinsă.

Sean Penn, care filma un documentar în Ucraina când a izbucnit războiul, a cerut boicotarea premiilor Oscar dacă nu i se va permite președintelui Zelenski să apară prin video, notează The Independent.

Apărut sâmbătă (26 martie) la CNN, Penn a declarat că Academia avea obligația de a-i permite lui Zelensky să vorbească în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Președintele Volodimir Zelenski, actorul devenit lider de război al Ucrainei, și-a dedicat majoritatea aparițiilor publice apelurilor către națiunile occidentale pentru armament letal în lupta cu rușii: tancuri, avioane și rachete.

Dar Zelenski, care înainte de a deveni președinte a jucat în comedii romantice și a făcut numere de stand-up, a făcut presiuni și pentru ca celebrități și artiști să vorbească în favoarea țării sale, în ceea ce consilierii spun că este un efort util pentru a consolida avantajul Ucrainei în ceea ce privește puterea de atracție globală față de Rusia.

Războiul de la Oscar

Cea mai prestigioasă ceremonie de decernare a premiilor de la Hollywood a revenit la fastul total, după ce restricțiile impuse de pandemie au limitat evenimentul de anul trecut.

Într-un moment care inițial a părut unul dintre glumele care animă transmisia premiilor Oscar, Smith a urcat pe scenă și i-a dat o palmă cu mâna deschisă lui Rock după ce prezentatorul a făcut o glumă despre soția actorului, Jada Pinkett Smith.

Will Smith tocmai mi-a dat o palmă”, a spus Rock, în timp ce publicul râdea, crezând la început că este vorba de o scenetă.

Dar a devenit rapid clar că momentul a fost de fapt nesemnat când Smith, care se întorsese la locul său, a schimbat cu Rock cuvinte care au inclus o obscenitate repetată de două ori, șocând publicul de la Dolby Theatre.

Câteva minute mai târziu, Smith a aflat că a câștigat premiul pentru cel mai bun actor. În discursul său de acceptare, a izbucnit în lacrimi și și-a cerut scuze colegilor nominalizați și Academiei de Arte și Științe Cinematografice – dar nu și lui Rock.

Smith a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru că l-a interpretat pe tatăl hotărât al legendelor tenismenelor Venus și Serena Williams în „King Richard”.