Începe cel mai mare proiect pilot din lume privind săptămâna de lucru de patru zile

Sursă imagine; Hepta
  • Mii de lucrători din Marea Britanie au început de luni, 6 iunie, o săptămână de lucru de patru zile, fără reducerea salariului.
  • Proiectul o să se defășoare timp de șase luni.
  • La acest proiect pilot participă 3 300 de lucrători din 70 de companii, de la furnizori de servicii financiare la un restaurant.

Mii de lucrători din Marea Britanie au început de luni, 6 iunie, o săptămână de lucru de patru zile, fără reducerea salariului, în cadrul celui mai mare proiect de acest gen. Proiectul o să se defășoare timp de șase luni.

La acest proiect pilot participă 3 300 de lucrători din 70 de companii, de la furnizori de servicii financiare la un restaurant.
În timpul programului, lucrătorii primesc 100% din salariu pentru a lucra doar 80% din săptămâna lor obișnuită, în schimbul promisiunii de a menține 100% din productivitatea lor.
Programul este derulat de organizația non-profit 4 Day Week Global, de grupul de reflecție Autonomy și de campania 4 Day Week UK, în parteneriat cu cercetători de la Universitatea Cambridge, Universitatea Oxford și Boston College.

Sienna O’Rourke, brand manager la Pressure Drop Brewing, o fabrică de bere independentă din Londra, a declarat pentru CNN Business că cel mai mare obiectiv al companiei a fost îmbunătățirea sănătății mentale și a bunăstării angajaților săi.
„Pandemia [ne-a] făcut să ne gândim foarte mult la muncă și la modul în care oamenii își organizează viața”, a spus ea. „Facem acest lucru pentru a îmbunătăți viețile angajaților noștri și pentru a fi parte a unei schimbări progresive în lume”.