Un pui de girafă, născut cu o problemă la un membru, a primit un aparat ortopedic

Sursă imagine: Associated Press
  • Msituni devenit primul pui de girafă care a primit un aparat ortopedic ca îl ajută să meargă.
  • Puiul s-a născut cu membrul din față îndoit în sens invers.
  • Montarea unui aparat ortopedic s-a dovedit a fi o adevărată problemă, având în vedere că era o nou-născută de 178 cm și creștea în fiecare zi.

Msituni devenit primul pui de girafă care a primit un aparat ortopedic ca îl ajută să meargă. Puiul s-a născut cu membrul din față îndoit în sens invers. Personalul parcului Safari s-a temut că ar putea muri dacă nu ar fi corectat imediat această afecțiune, care ar putea să o împiedice să alăpteze și să se plimbe prin habitat.

Montarea unui aparat ortopedic s-a dovedit a fi o adevărată problemă, având în vedere că era o nou-născută de 178 cm și creștea în fiecare zi. Așa că au apelat la experții în orteze de la Clinica Hanger, unde, în ultimele trei decenii, Ara Mirzaian a montat orteze pentru toată lumea, de la sportivi paralimpici la copii cu scolioză.

„A fost destul de suprarealist când am auzit prima dată despre asta”, a declarat Mirzaian pentru The Associated Press în această săptămână, în timpul unui tur pentru a o cunoaște pe Msituni, care se plimba alături de celelalte girafe fără probleme. „Bineînțeles, tot ce am făcut a fost să intru pe internet și să studiez girafele cam 24 de ore din 24, 7 zile din 7, până când am ajuns aici”.

Grădinile zoologice apelează din ce în ce mai des la profesioniști din domeniul medical care tratează oameni pentru a găsi soluții pentru animalele bolnave. Colaborarea a fost utilă mai ales în domeniul protezelor și al ortezelor.