Google va oferi 43 de mii de laptopuri profesorilor din Ucraina

Sursă imagine: Getty
  • Profesorii ucraineni vor primi 43.000 de laptopuri de la Google.
  • Anunțul a fost făcut de către ministrul pentru Transformarea Digitală a Ucrainei, Mihail Fedorov.
  • Cadrele didactice vor putea urma cursuri de formare online de la Google.

Profesorii ucraineni vor primi 43.000 de laptopuri de la Google, notează Gagadget. Anunțul a fost făcut de către ministrul pentru Transformarea Digitală a Ucrainei, Mihail Fedorov. Profesorii vor putea urma cursuri de formare online de la Google, precum și să utilizeze gratuit unele dintre funcțiile „Workspace for Education” până la sfârșitul anului, potrivit lui Mykhailo Fedorov.

Mii de școli au fost bombardate, multe familii au fost nevoite să-și părăsească locuințele. Și chiar și în astfel de condiții, profesorii continuă în mod eroic procesul educațional și desfășoară lecțiile online. Ei pornesc zoom-urile și trimit elevilor teme din adăposturile antiaeriene”, scrie Fedorov.

În unui raport, se precizează că partenerul proiectului este UNESCO.

Educatorii vor putea să urmeze cursuri de formare online de la Google, precum și să utilizeze gratuit unele dintre caracteristicile Workspace for Education până la sfârșitul anului. Acest lucru va face ca procesul educațional să fie mai interesant și mai productiv. Împreună cu MES, continuăm să ne îndreptăm spre obiectivul nostru de a oferi fiecărui profesor un laptop”, scrie ministrul.