„Sfârșitul erei telefoanelor publice”: A fost înlăturat ultimul telefon public funcțional din New York

Ultimul telefon public cu plată din New York City/ Sursă fotografie: ohn Angelillo/UPI
  • Oficialii au organizat luni o ceremonie pentru îndepărtarea ultimei cabine telefonice publice cu plată din New York.
  • Telefonul public a fost îndepărtat cu ajutorul unei macarale de pe un trotuar, marcând ceea ce oficialii au numit „sfârșitul erei telefoanelor publice”.
  • Oficialii au declarat că acesta a fost ultimul telefon public cu plată din oraș.

Oficialii au organizat luni o ceremonie pentru îndepărtarea ultimei cabine telefonice publice cu plată din New York.

Telefonul public a fost îndepărtat cu ajutorul unei macarale de pe un trotuar de pe 7th Ave. și 50th St. în Midtown Manhattan, la sud de Times Square, marcând ceea ce oficialii au numit „sfârșitul erei telefoanelor publice”.

Oficialii au declarat că acesta a fost ultimul telefon public cu plată din oraș, dar mai există încă telefoane cu plată private.

Orașul a început să îndepărteze telefoanele cu plată în 2015, pe măsură ce acestea deveneau învechite, și să le înlocuiască cu hotspoturi Wi-Fi publice. De atunci, municipalitatea a eliminat mii de telefoane cu plată din toate cele cinci cartiere.

În 2014, existau peste 6.000 de telefoane publice cu plată active pe trotuarele orașului, potrivit site-ului web al orașului. Inițial, era prevăzut ca acestea să fie eliminate până în 2020, dar procesul a durat mai mult decât se aștepta.

Oficialii orașului au declarat pe site-ul web că telefoanele publice cu plată, care ofereau acces gratuit la serviciile non-urgență ale orașului 911 și 311, erau încă folosite pentru apeluri obișnuite și pentru apeluri interurbane, dar utilizarea lor a scăzut foarte mult.